Стоичков подкрепи новия треньор на ЦСКА-София

Стоичков подкрепи новия треньор на ЦСКА-София
A A+ A++ A

 

"За мен е голяма чест след по-малко от два месеца да съм пак в България, и да представя новия старши треньор на ЦСКА. Това е една личност, на която цялото клубно ръководство гласува доверие”. Това заяви легендата на ЦСКА и България Христо Стоичков по време на официалното представяне на новия старши треньор на „армейците” Едуард Йорданеску, съобщи БГНЕС.

"Имах възможността да разговарям с моите бивши колеги Джика Хаджи и Джика Попеску, хора, които са били близко до него и неговия баща и които ми дадоха нужната информация. Затова и се спряхме на това новият треньор да бъде чужденец, с опит, човек, който знае какво иска от футболистите, може да наложи дисциплина в отбора. Знаете много добре, че когато има дисциплина и организация всичко става много по-лесно”, заяви Стоичков.

"Няма ли дисциплина, няма ли организация, е най-трудно. Затова на мен ми е било лесно под ръководството на Димитър Пенев, Манол Манолов, затова сме постигнали успехи. Без дисциплина няма успехи. И без желание не става. От днес до утре няма да стане. Ние няма да се бъркаме в работата на треньора, той носи отговорност да избира футболистите, и те да играят така, както тренират през седмицата", сподели още легендарният номер „8”

Стоичков коментира и оставката на бившия вече наставник Христо Янев. „Винаги съм го уважавал. Много е трудно да се разделиш с човек, който е бил мой футболист и в националния отбор, и в Ловеч. Понякога обаче резултатите диктуват динамиката на събитията. На никого не му е приятно да бъде сменен или пък да се твърди, че сме загубили доверието си в Ицо. Напротив. Просто резултатите диктуват ситуацията. Свидетели сте, че и в световния футбол, независимо от името, понякога се налагат подобни смени. Щастлив съм, че Христо работи по най-добрия начин, когато отборът бе в трета лига. Стигна до финал за Купата, спечели я. Той е млад треньор, който тепърва ще се развива. Вратата за него в ЦСКА не е затворена”.

#Христо Стоичков #Едуард Йорданеску

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници