Нови разкрития за Хилари Клинтън ще се публикуват точно преди изборите от „Уикилийкс“

Нови разкрития за Хилари Клинтън ще се публикуват точно преди изборите от „Уикилийкс“
A A+ A++ A

 

Основателят на „Уикилийкс“ Джулиан Асанж предупреди, че сайтът ще публикува нови разкрития за кандидата на Демократическата партия за президент Хилари Клинтън, които могат да се окажат значими за предизборната надпревара, съобщава Нова телевизия.

В интервю за американския телевизионен канал „Фокс нюз“ Асанж, който от 2012 г. се укрива в еквадорското посолство в Лондон, заяви, че в момента сътрудниците на сайта преглеждат хиляди страници материал. Той представлява множество документи от различни институции, свързани с предизборната кампания.

По думите на австралиеца документите ще бъдат публикувани преди деня на изборите 8 ноември.

На въпрос дали данните биха могли да променят гласуването Асанж отговори, че при всички случаи те са значими и успехът им ще зависи от това как ще се разпространят сред обществеността и медиите.

Преди провеждането на конгреса на Демократическата партия миналия месец „Уикилийкс“ публикува 20 000 имейла, от които стана ясно, че ръководството на партията умишлено е пренебрегвало кампанията на Бърни Сандърс за сметка на тази на Хилари Клинтън. Това доведе до оставката на лидера на партията Деби Васерман-Шулц.

„В случая с разкритията на Демократическата партия ние се опитахме възможно най-бързо да ги публикуваме преди конгреса, тъй като хората имат право да разберат кого номинират“, каза още Асанж. „Същото е валидно и тук, при американския изборен процес“, допълни той.

Наскоро основателят на „Уикилийкс“ отбеляза началото на своята пета година в еквадорското посолство в британската столица, където се укрива в опит да избегне екстрадиране в Швеция заради обвинения в изнасилване. 

#Уикилийкс #Джулиан Асанж #Хилари Клинтън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"