УЕФА оповести промените в евротурнирите

УЕФА оповести промените в евротурнирите
Източник: www.front.bg
A A+ A++ A

 

УЕФА официално обяви за промените в регламента на евротурнирите в цикъла 2018-2021 г. Основно те засягат три направления - състава на участниците, клубните коефициенти и разпределението на наградните фондове. Без никакво съмнение, промените облагодетелстват големите отбори, които със сигурност ще се откажат от идеята си да правят собствена Лига, предаде БГНЕС.

В Шампионска лига и Лига Европа отборите отново ще имат шанс да влязат в турнирите според резултатите си в националните съревнования. Победителят в Лига Европа ще получи място в груповата фаза на ШЛ (сега играе плейоф). По четири от най-силните клубове от Италия, Испания, Англия и Германия ще попадат автоматично в групите на най-авторитетния турнир. Това означава, че половината от участниците ще бъдат от тези четири държави.

Съгласно новата система за формиране на клубните коефициенти, клубовете ще бъдат оценявани по собствените си резултати, тоест коефициентът на асоциацията повече няма да влияе на коефициента на клуба. За формирането му ще се отчитат и историческите успехи на отбора в дадения турнир. Клубове, побеждавали в ШЛ и ЛЕ ще получават допълнителни точки. УЕФА уточнява, че поправките са станали факт в резултат на консултации с всички заинтересовани страни в европейския футбол. Под внимание е бил взе широкият спектър от експертни оценки и различни гледни точки. От УЕФА обещават доста по-сериозни финансови приходи за участниците в сравнение със сегашния цикъл.

#УЕФА #лига #Лига Европа #ШЛ #ЛЕ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »