НЗОК установи нарушения в лечението на онкоболните

НЗОК установи нарушения в лечението на онкоболните
Източник: wwww.clubz.bg
A A+ A++ A
Нарушения при лечението на онкоболните са регистрирали при проверки в страната от Националната здравно-осигурителна каса. Разминаване в цените на препарати и в тяхното количество са част от констатациите, предаде БНР. 
 
Проверките са започнали след сигнали от онкоболни, че за тях не достигат лекарства, коментира в Бургас подуправителят на Здравната каса Иванка Кръстева. Като пример тя посочи, че има лечебни заведения, където един и същи продукт е закупен с разлика от 34 процента от цената. От Касата са констатирали и други отклонения.
 
"Странно е, че има минус пет процента спад на онкоболните, ръст 26 процента на онколекарства без да са влезли новите молекули за изследвания период. И тази драстична разлика, защото ние като обществена институция сме длъжни да заплатим всеки милилитър вложен химиотерапевт. Той се изчислява обаче на база на декларирана цена от лечебното заведение", заяви Кръстева.
 
Няма намаляване на парите за онкология, категорични са от Касата, а за тези нарушения ще бъде изготвен доклад до министъра на здравеопазването. Неговият заместник Ваньо Шарков заедно с представители на касата провериха в Бургас как действа системата за пръстова автентикация.

#Иванка Кръстева #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »