Тонев: Излизаме за победа във всеки мач на Европейското

Тонев: Излизаме за победа във всеки мач на Европейското
Източник: gong.bg
A A+ A++ A

 

„Излизаме за победа във всеки мач“, това заяви треньорът на Националния отбор по волейбол на България за девойки под 19 години Димо Тонев за официалния сайт на БФВ, предаде БГНЕС.

Първенството на Стария континент в тази възрастова група стартира в Словакия и Унгария на 27 август (събота). Националният ни отбор е в група 1, в словашкия град Нитра, като съперници на нашите момичета са още домакините, Франция, Турция, Белгия и Хърватия. Първият мач на българките е на 27 август от 21:00 ч (б.в), а съперник е съставът на Франция.

„Опитът, който имат тези момичета не е добър, но през лятото се опитахме да променим нещата, като мислене и манталитет. Дано да успеят да покажат това, на което са подготвени в този момент. В нашата група може би Турция и Белгия са по-качествени. Белгийките станаха трети, а туркините четвърти на предишното Европейско първенство. Турция разполага с един много широк състав от 25-30 състезателки, които от пет години тренират заедно. Белгия са с много добра школа. Последните години Белгия може да се каже, че изхвръкна нагоре. Другите отбори са по нашия аршин“, коментира още треньорът.

„Въпросът сега е да съумеят състезателките да преодолеят страх и притеснения. Да се отпуснат и да играят каквото могат. Ако това стане, моят отбор може да победи всеки един от групата. Ако дадем разбира се играта си от тези контролни мачове, които изиграхме срещу Италия в Самоков. Защото тогава направихме три великолепни мача. Видях много добри изпълнения видях момичетата да се отпускат. Ако преди месец показахме ниво, защото да не го покажем и сега“, допълни Тонев.

#националния отбор по волейбол #Стария континент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници