"Приста" почистват дунавските острови в Русе

"Приста" почистват дунавските острови в Русе
Източник: www.briagnews.bg
A A+ A++ A

Акция за отстраняване на натрупаните през сезона отпадъци по дунавските острови за поредна година организират от туристическото дружество "Приста". На 10-ти и 11-ти септември доброволците ще работят по маршрута Русе - Тутракан, предаде БНР.

Над 900 чувала с отпадъци и 150 доброволци. Това е равносметката от миналогодишното почистване на дунавските острови. И тази година туристическо дружество „Приста" търси желаещи да се включат в двете акции.

"Почистването на островите има нужда от хиляди доброволци. Всички трябва по един или друг начин да бъдем доброволци при опазването и почистването на природата", коментира председателят на туристическото дружество "Приста" Сашо Попов.

През годините от дружеството се натъкват на тонове стъклени и пластмасови бутилки, козметика и обувки. "Миналата седмица на един силистренски остров, участвайки в регатата ТИД, видях хладилник", каза още Попов.

Доброволците тръгват на 10 септември и ще се върнат на 11-и. Те ще съчетаят воден поход с почистване. Следващата акция е през октомври и е по маршрута Беляново - Стълпище - Русе.

 

#акция #Сашо Попов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"