Варна приема двубои от Европейското по волейбол за младежи

Варна приема двубои от Европейското по волейбол за младежи
Източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

 

Дворецът на културата и спорта във Варна ще бъде домакин за пети път за последните две години на голям волейболен турнир. От 2 до 10 септември тази зала ще приеме мачове от група 2 на Европейското първенство за младежи (до 20 г.), където са отборите на Беларус, Русия, Чехия, Турция, Сърбия и Италия, предаде БГНЕС.

По-рано през това лято зрителите във Варна имаха възможността да наблюдават на живо финалните мачове от Европейската лига за мъже и срещите от финалния турнир във втора дивизия на Световното Гран При за жени. И в двете състезания българският отбор завърши на четвърто място, но младите състезатели натрупаха невероятен международен опит, който ще им бъде силно необходим за в бъдеще.

През 2015 г. Морската столица на България бе домакин на финалите на Световната лига във втора дивизия. Повече от 5000 зрители направиха шумна и невероятна атмосфера, но за съжаление на местните фенове в решителния мач българският национален отбор загуби с 0:3 от бъдещия шампион в Световната лига - Франция.

През октомври 2015 г. тази зала прие и мачовете от предварителна група С на Европейското първенство за мъже. Световните шампиони от Полша завършиха на първо място, а голямата изненада Словения започна от този град пътя си към големия финал в турнира.

Сега Дворецът на културата и спорта е готов за друго голямо волейболно състезание - Европейското първенство за младежи. И въпреки че българските национали ще играят в Пловдив, варненските фенове ще имат възможността да наблюдават някои от изгряващите звезди в любимия им спорт. Първият мач във Варна е между Турция и Сърбия на 2 септември от 15:00 ч местно време. 

#Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »