Хотелиер на родното Черноморие не плаща, защото е много скъпо

Хотелиер на родното Черноморие не плаща, защото е много скъпо
A A+ A++ A

 

Хотелиер заграби част от плажа в местността Фичоза край Варна, съобщава Нова телевизия. На ивицата са разположени десетки чадъри и шезлонги, без да е платен наем или концесия.

Това е територията на плажа, образно казано хотелиерът е заграбил. Тук е поставил шезлонги, чадъри  с уговорката, че са само за гостите за гостите на хотела.

Обяснението на управата на хотела:

„Концесията за този плаж е безбожна! Беше 50 000 лева. Ние не можем да си го позволим. С удоволствие ще си платим концесията, ако цената е разумна”, коментира Мария Каймаканова, управител на хотела.

Плажът на Фичоза по документи е неохраняем, няма концесионер или наемател. Спасителят е осигурен от областна управа.

„Не е редно да има такива табели, че шезлонги и чадъри са запазени за гостите на някакъв хотел. Абсурдно е това – плажът трябва да бъде свободен за всеки”, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова.

Заради нарушението в хотела веднага започна проверка. А гостите нямат представа, че плажуват на заграбена територия.

„Санкцията за юридически лица е от 10 до 50 000 лева. Имаме 24 часа мобилна група по цялото Черноморие, северното и южното са разпределени и тази мобилна група работи извън останалите проверяващи, които по график проверяват”, добави министърът на туризма Николина Ангелкова.

За другото лято ще се обмислят специални санкции за нарушения на неохраняемите плажове. Има ли и колко още такива нарушения са констатирани по нашето Черноморие от министерството предстои да обявят официално.

#хотелиер #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »