Започна демонтаж на тролейбусни жици в Пловдив

Започна демонтаж на тролейбусни жици в Пловдив
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Сложната пътна обстановка в Пловдив днес стигна до абсурдни нива, след като към ремонтите на булеварди и прокопаването на изкопи за тръби на ЕВН, се прибави и нова операция- сваляне на жиците от контактната тролейбусна мрежа, съобщава БГНЕС.

Началото бе в 12 часа на бул. „Христо Ботев” и задръстванията не закъсняха. За разнообразие на другото платно пък работници на „Градини и паркове” точно по същото време подрязваха храстите в средата на булеварда.

Сагата с тролейбусния транспорт в Пловдив не е от вчера, свалянето на жиците от общината дойде след дългогодишни спречквания кой точно трябва да го направи, след като собственикът не реагира. Както целия градски транспорт в града, така и тролейбусният е приватизиран отдавна. Тролейбусите също отдавна не вървят, а провисналите жици създават реални рискове. Млада жена загуби живота си преди три години точно от такъв инцидент. 30 км жици ще бъдат свалени сега, фирмата- изпълнител ги предава във вид, който ги прави годни за ново ползване, макар че според общината те ще отидат за погасяване на дълговете на превозвача. По график на ден ще се свалят по 1.3 км, останалите елементи от мрежата остават по стълбовете. Разходите на общината по свалянето на опасните жици са около 300 000 лв., ще се търси овъзмездяване от собственика на фирмата. 

#Пловдив #ремонти #сваляне

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »