Сезонът на спасителите по Черноморието е към края си

Сезонът на спасителите по Черноморието е към края си
Източник: e-burgas.com
A A+ A++ A

Сезонът на спасителите е към своя край, но до края на месеца предстои редуциране на броя им. С пълен брой спасители посреща празниците Северният плаж в Бургас. След това броят на отговарящите за водно-спасителната дейност ще бъде намален, обясни Петър Русев, секторен отговорник на ивицата, предаде БНР.

"Няма промени. Всички сме на работа, но след празниците, до края на месеца ще останат четири обходни двойки - осем човека ще бъдат на Бургаския плаж, което означава, че на осем поста ще работят по един човек. За сравнение с предни години този сезон беше малко по-лек. Имахме доста инциденти, но времето беше по-благосклонно към нас. Миналата година беше може би най-тежкият сезон за последните 15-20 години. Тогава месец и половина имаше червено знаме", коментира Русев.

Заради големия брой туристи с капацитета от активния сезон работят и спасителите в Слънчев бряг. Там патрулите ще бъдат редуцирани след 15 септември, заяви концесионерът Владимир Кисьов. "До края на септември месец, както е по закон, ще има спасители по крайбрежната ивица с цел осигуряване безопасността на летуващите. Така че няма никакви проблеми по отношение водоспасяване и медицинското осигуряване на Слънчев бряг. Работим си при пълен капацитет до 15 септември и след това поетапно започваме да ги разреждаме съобразно натовареността на самата плажна ивица. Има райони, където туристите са с различни профили".

Без нито един фатален инцидент завършва това лято Обзор. До празничния шести септември там също ще задържат повече спасители. "Сега през почивните дни се очаква да има повече хора на плажа, след това ги освобождаваме. Сезонът при нас е към своя край, плажът е доста празен, започнахме да събираме чадъри. Използвах фирма, която е с опит в тази дейност, на доста високо ниво се представиха. Успяха да осигурят качествени спасители, което е по-важно от фиктивен брой спасители, да напълним постовете с хора, които лежат, но не гледат морето", каза концесионерът Кристиян Киров.

#Петър Русев #Слънчев бряг #Владимир Кисьов #обзор #Кристиян Киров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници