Журналист от Huffington Post с остра критикан: Гласът на Клинтър е глас за война с Русия и Китай

Журналист от Huffington Post с остра критикан: Гласът на Клинтър е глас за война с Русия и Китай
www.huffingtonpost.com
A A+ A++ A

 

Кандидатката за президент на САЩ Хилари Клинтън сляпо вярва в изключителността на Америка, оправдава войните и може да подпали въоръжен конфликт с Китай и Русия, пише наблюдателят на Huffington Post Брюс Фейн, съобщава БГНЕС.

„Ако вие вярвате, че войната на САЩ срещу Русия и Китай... е необходима, за да се изпълни божествената мисия по разпространението на свободата, справедливостта, достойнството и цивилизацията спрямо руския и китайския народ, тогава гласувайте за Хилари Клинтън“, иронизира Фейн. Той припомня, че високомерната убеденост на демократите, че „САЩ са локомотивът на човечеството, а останалият свят са теглените вагони“, доведе навремето до безсмислената война във Виетнам, в която затънаха половин милион американски войници.

Клинтън демонстрира своите агресивни и ура-патриотични възгледи по време на реч в края на август пред Американския легион, продължава авторът. Тя прочете цяла „проповед“ за това, че САЩ е „изключителна“ и „незаменима“ страна и хората по цял свят й се възхищават и следват лидерството й. А ако Вашингтон се отклони от своята „дадена свише“ роля, светът ще бъде обхванат от хаос.

„На госпожа Клинтън очевидно не й идва на ум, че до появата на САЩ през 1776 година светът е съществувал в продължение на хиляди години, без да изпада хаос“, отбелязва авторът.

„Тя подкрепяше и продължава да подкрепя войните, тоест легитимирането на предумишлени убийства – в Афганистан, Ирак, Йемен, Сомалия, Либия", казва се в материала. При това намесата на САЩ във военните конфликти в посочените държави само засили, а не намали хаоса.

„Като държавен секретар Клинтън подпомогна режисирането на смяната на режима в Украйна, а след това защити предоставянето на военна помощ за новото правителство, което създадохме ние, за да се борим с Русия в нейната историческа сфера на влияние. Тя подкрепя нашето разширено военно присъствие в страните от Балтика и Полша, които също се намират в сферата на руските интереси“, твърди Брюс Фейн.

Хилари Клинтън е готова да подпали войни с Русия, Китай и въобще с всяка страна, която не иска да изпълнява ролята на тегления вагон в нейната игра. „Аз ви предупредих“, резюмира Фейн.

#Хилари Клинтън #война #Русия #Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници