"Пирогов" на протест след пореден случай на побой над лекари

"Пирогов" на протест след пореден случай на побой над лекари
btvnovinite.bg
A A+ A++ A

 

Лекари и медицински сестри от "Пирогов“ протестираха тази сутрин заради поредната проява на насилие над техни колеги. Пациентът е бил приет вчера в шокова зала на лечебното заведение, тъй като е бил с голяма травма на лицето. Битият лекар от "Пирогов“ Тома Попов разказа пред БНР, че при обработката на пациент с дълбока порезна рана на лицето, пациентът нападнал екипа, който го обслужва, пише БГНЕС.

„Мен ме удари с юмрук, счупи ми очилата, един от охраната също падна на земята и на една от сестрите счупи лицевата кост, носа… така се развиха нещата. Накрая обаче полицията го пусна да си ходи”, каза още Попов.

Въпреки че д-р Попов е лекар с много опит, до този момент не е попадал в подобна ситуация.

Лекарите от "Пирогов“ настояват за адекватни мерки на полицията, прокуратурата и съда. Според тях само по този начин виновникът ще получи бързо наказание и броят на случаите като вчерашния ще бъде сведен до минимум. Заместник-директорът на "Пирогов“ и началник на спешното отделение доц. Сопотенски каза, че това е недопустимо. „Искаме бързи действия от страна на полицията, прокуратурата и съда. Тези инциденти трябва да бъдат прекратени”, добави още доц. Сопотенски.

Младен Миладинов от пернишкото село Калище е човекът, нападнал д-р Тома Попов. Мъжът е на 32 години и е задържан от полицията в София.

#Лекари и медицински сестри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"