Членове на банда за трафик на хора в Хаити са осъдени на по 18 и 19 г. затвор

Членове на банда за трафик на хора в Хаити са осъдени на по 18 и 19 г. затвор
Източник: news.bnt.bg
A A+ A++ A

 

Трима членове на банда за отвличания в Хаити получиха присъди от по 18 и 19 г. затвор за престъпление, което разтърси островната държава, предаде БГНЕС.

Крифорд Бранд, който днес е на 45 г., беше арестуван през октомври 2012 г. при разследването на отвличането за получаване на откуп на две от децата на богат местен бизнесмен. Бранд, който също е бизнесмен, заведе лично полицията в деня на ареста си до мястото, където бяха държани братът и сестрата Корали и Никълъс Москоско. По време на проведеното разследване Бранд призна отговорността си за продължилата една седмица драма около отвлечените. Похитителят призна, че предприел отвличането, тъй като мразел бащата на жертвите.

През август 2014 г. случаят стигна до ново развитие, след като Бранд избяга от затвора, в който очакваше произнасяне на присъдата срещу него. Той беше заловен около 48 ч. по-късно близо до границата с Доминиканската република и върнат в затвора.

Бранд и двама негови съучастници, които искаха да получат 2,5 млн. откуп за отвлечените от тях лица, бяха осъдени по редица обвинения. Бранд, на който се гледа като на главатар на бандата, и още един от престъпниците получиха по 18 г., докато третият бандит ще лежи 19 г.

#Хаити #затвора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"