Вкараха жена в мъжки затвор заради лекарска грешка

Вкараха жена в мъжки затвор заради лекарска грешка
Източник: nov-glas.info
A A+ A++ A

 

Жена бе вкарана заедно с още 40 мъже в затвор в Маями след като по грешка бе категоризирана като мъж. Сега жената иска обезщетение от 750 000 долара от затворническите власти, предаде БГНЕС.

54-годишната доминиканка Фиор Пичардо де Велос е адвокат и майка на три деца. Тя е арестувана и изпратена в затвора заради дейности, свързани с наркотици.

В момента на задържането й, медицинският преглед е установил, че тя има „нетрадиционни мъжки характеристики“, се казва в жалбата й. Според медицинските лица, които са направили прегледа, тя има мъжки репродуктивни органи и е изпратена в килия за мъже. Затворена с още 40 мъже, Фиор де Велос е била жертва на тормоз и заплахи за изнасилване.

Тя свидетелства, че при затварянето й в килията, надзирателят й казал на испански, че ще има късмет, ако оцелее до следващия ден. След нов унизителен за нея преглед и фотографиране на гениталиите й, тя е преместена в самостоятелна килия, а управата на затвора признава за грешката си. Няколко месеца по-късно обвиненията срещу нея са снети и тя е могла да се върне в Доминиканската република. 

#затвор #Доминиканската република

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »