Азиатските пазари следват посоката на Уолстрийт

Азиатските пазари следват посоката на Уолстрийт
Източник: www.investor.bg
A A+ A++ A

 

В петък азиатските пазари следват посоката на Уолстрийт след нова спирала в САЩ около очакванията за увеличение на лихвения процент на Федералния резерв през този месец, предаде БГНЕС.

Акциите в световен мащаб пострадаха по време на волатилна седмица, след като висши представители на Фед подадоха противоречиви сигнали относно необходимостта от по-строга парична политика, с което подхранват несигурност в цялата система на търговията.

Но шансовете за движение на заседанието за политиката (на Фед) за следващата седмица намаляха в четвъртък с публикуването на неясни данни за продажбите на дребно, както и слабите показатели за промишленото производство и търговията на едро.

И трите индекса в Ню Йорк се повишиха с повече от един процент, което от своя страна се просмука на Изток, макар че в Азия търговията намаля заради празничните дни.

Токио приключи сутрешната търговия с 0,4 процента по-високо, докато Сидни скочи с повече от един процент, Сингапур добави 0,8 на сто, а Уелингтън изкачи 0,9 процента.

Шанхай, Хонконг, Сеул, Куала Лумпур и Тайпе са затворени за официални празници. 

#Уолстрийт #акциите #Ню Йорк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"