Румен Петков: За ден и половина имаме 10 000 подписа, Калфин е лидер в президентската надпревара

Румен Петков: За ден и половина имаме 10 000 подписа, Калфин е лидер в президентската надпревара
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Буквално за ден и половина събрахме близо 10 000 подписа, внесли сме 8088 от тях. Това каза Румен Петков след като приключиха с внасянето на документи на коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“в ЦИК, пише БГНЕС.

Форматът, с който участват, според Петков е „много силен и излъчва потенциал”. „Кандидатът ни за президент Ивайло Калфин е без съмнение лидер в предстоящата надпревара, защото той е човек с доказан морал, доказан политически авторитет. Човек, който е показал, че интересите на обществото и на държавата не се загърбват, че конюнктурните решения са недопустими. Нещо, което за нас е много важно: Ивайло Калфин показа, че решения се взимат след активен диалог и мотивация на неправителствените организации, в това число на синдикатите, на работодателите, че могат да се правят стратегически политики, един от примерите е реформата в пенсионното дело, където вече първите резултати са налице”, каза Петков.

Той посочи, че влизат в настоящата надпревара със самочувствието на коалиция, която е излъчила лидер в надпреварата, която дава на държавата качество, способност да се води политически дебат и да се прави отговорна политика в интерес на държавата и на обществото. На въпрос за кандидатурата за вицепрезидент, Петков посочи, че бързането в момента не е най-доброто решение. „Надявам се, че в края на тази седмица, началото на следващата ще имаме окончателния отговор”, посочи той. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници