В Сърбия задържаха български трафикант на мигранти

В Сърбия задържаха български трафикант на мигранти
Източник: www.budnaera.com
A A+ A++ A

 

Български трафикант на мигранти беше задържан от съвместните военно-полицейски екипи в съседна Сърбия, предаде БГНЕС.

При спецакция на екипите на отбраната и вътрешните работи, които охраняват сръбско-българската граница в околностите на Зайчар, е задържан българският гражданин с инициали Н. К. на 24 години. При проверката в управлявания от него автомобил са открити скъсани документи на нелегални мигранти, издадени в България.

Открит е и друг доказателствен материал, който вече е предаден на прокуратурата в Сърбия. Българският трафикант е с мярка за неотклонение задържане под стража за 48 часа.

При друга спецакция на съвместните военно-полицейски екипи в района на Неготин е задържан друг трафикант - сръбски гражданин – на 25 години. В управлявания от него микробус са били транспортирани 24 мигранти, 15 от тях са били непълнолетни. Всички нелегални мигранти са от Афганистан и Пакистан.

От създаването на съвместните полицейски екипи на 22 юли са задържани над 8000 нелегални мигранти, които са се опитали да влязат на територията на Сърбия от България и Македония. Това не е първият случай на задържани български трафиканти. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници