ПСЖ с тежка загуба в мача срещу "Тулуза"

ПСЖ с тежка загуба в мача срещу "Тулуза"
БТВ
A A+ A++ A
Отборът на "Пари Сен Жермен" отстъпи с 0:2 при гостуването на "Тулуза" в мач от 7-ия кръг на френската Лига 1, пише БТВ.

Това е втора загуба за тима на Унай Емери от началото на сезона във Франция. Тя идва само няколко дни преди визитата на парижани в България.

Точни за домакините от стадион „Мюнисипал” бяха Ян Боджие в 48-ата минута от дузпа и Джими Дурмаз в 79-ата минута.

ПСЖ започна мача на по-високи обороти от своя съперник, но на преден план отново изпъкна слабостта на тима в завършващата фаза. Единсон Кавани се превърна в грешник, като уругваецът пропусна две чисти възможности да открие резултата през първото полувреме.

В началото на втората част ситуацията пред столичани се влоши. В 48-ата минута съдията отсъди дузпа в полза на "Тулуза", след като Серж Орие задържа в наказателното поле Ула Тойвонен, а защитникът получи втори жълт и съответно червен картон, и остави тима си с 10 души на терена. Боджие пък реализира от бялата точка и даде преднина на домакините.

Опитите на парижани да изравнят резултата не спряха и на няколко пъти вратарят на "Тулуза" Албан Лафонт трябваше да се намесва решително. Надеждите на възпитаниците на Унай Емери бяха окончателно попарени, след като в 79-ата минута една лошо върната топка от Тиаго Мота се озова в краката на Дурмаз, който оформи крайното 2:0. 

Така "Пари Сен Жермен" се срина до 3-то място във временното класиране с актив от 13 точки и ще пристигне в София за гостуването на "Лудогорец" с наранено самочувствие.

На 28 септември (сряда) френският първенец гостува на "Лудогорец" в среща от груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят е с начален час 21:45 и ще бъде излъчен пряко по bTV Action. Студиото ни преди срещата започва в 21 ч.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »