От АБВ настояват за публичен дебат по антитерористичния закон

От АБВ настояват за публичен дебат по антитерористичния закон
Нова телевизия
A A+ A++ A

АБВ настоява за публичен дебат по антитерористичното законодателство, защото в текстовете имало „съществени слабости”. Това казаха представители на партията на пресконференция в неделя, пише Нова телевизия.

„Искаме да се намери разумното, балансираното и добро от гледна точка на сигурността решение”, коментира заместник-председателят Румен Петков.

„В този законопроект има един текст, който е „уникален“ и се „надявам“ в следващите 100 години да не бъде изместен като върховенство на глупостта. В този текст се казва, че ние тепърва ще приемаме стратегия за борба с терора. Т.е., ние приемаме закон без да имаме стратегия и това авторите на закона си го признават по един много умилителен, дори „трогващ“ начин”, каза още Петков. Той припомни, че парламентарната група на АБВ е внесла предложения за промени.

Експертът по проблемите на сигурността и антитероризма ген. Румен Миланов пък коментира, че в Антитерористичния център към ДАНС трябва да работят и хора от други институции.

„Нямам предвид само силовите, а и от енергетика и други, където има критична инфраструктура. Считаме също, че операциите срещу тероризма трябва да са от компетентността на главния секретар на МВР, а министърът на вътрешните работи, независимо от коя сила е излъчен той, следва се грижи за политиката на процеса”, поясни Миланов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници