Локо-София организира турнир за деца в памет на Начко Михайлов

Локо-София организира турнир за деца в памет на Начко Михайлов
Източник: gong.bg
A A+ A++ A

 

ФК Локомотив София 1929, Столична Община - район „Надежда“ и Български футболен съюз – зонален съвет София, възраждат една от най-големите традиции на клуба, а именно „Детски турнир в памет на великия Атанас Михайлов“. Събитието ще се проведе на 2 октомври (неделя) на стадион „Локомотив“, изкуствен терен, предаде БГНЕС.

В турнира, посветен на една от легендите на клуба, ще участват деца, родени през 2007 г., във формат Футбол 7, а мачовете ще са в две полувремена по 15 минути. За купата ще се състезават шест отбора:

ФК Локомотив София 1929

Левски Раковски

Славия

ДИТ

Царско село

Сборен отбор „Надежда“

Отборът на „Надежда“ е съставен от деца – футболни таланти от училищата в район „Надежда“. Треньори на сборния тим ще са синовете на самия Атанас Михайлов: Виктор и Михаил Михайлови.

По време на турнира ще се състои и демонстративна футболна среща между отбора на ветераните на Локомотив и тима на феновете на клуба.

За всички деца, които ще вземат участие в надпреварата, има осигурени различни награди и индивидуални отличия.

Инициативата е част от социалната програма на Локомотив София 1929, която цели да „запали“ децата по спорта, както и да насърчава любовта към футбола у най-малките. Идеята на организаторите е турнирът да се превърне в международен и провеждайки се ежегодно, да предостави шанс за изява на младите футболни таланти.

„Детски турнир в памет на великия Атанас Михайлов“ ще се състои на 2 октомври 2016 г. на стадион „Локомотив“, изкуствен терен. Ще бъдат съставени две групи от по три отбора, като тези, заели първо място във всяка група, ще играят на финал. Класиралите се на вторите места в групите ще играят за трето място, а последните в класирането ще се борят за пето място. Начало на турнира: 9:00 ч. 

#Локомотив София #Атанас Михайлов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »