"Приморско клуб" е домакин на „Primorsko Open”

"Приморско клуб" е домакин на „Primorsko Open”
Източник: www.makarov-sons.com
A A+ A++ A

 

Десетки отбори от София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе и други градове, се включиха в международния турнир по петанк „Primorsko Open”, съобщава организаторът Емил Макаров, предаде БГНЕС.

Сред участниците имаше и състезатели от Израел и от малката островна държава в протока Ла Манш – Джърси. В индивидуалната надпревара призьори при мъжете и при жените са състезателите от пловдивския клуб - Росица Михайлова и Янко Иванов. В същинските състезания по тройки на първо място се класира отбора на организаторите с решаващо израелско участие в редиците, на второ място отбор Монако, а тимът на Софийския университет, смятан за фаворит в надпреварата остана едва трети.

Купите и медалите на победителите бяха връчени на специален купон, организиран от ръководството на "Приморско клуб", което с чудесната си работа е на път да възвърне добрите традиции на някогашния Международен младежки център.

С това състезание ваканционно селище Албена, което м. г. домакинства на европейско първенство по петанк, успешно предаде щафетата за провеждане на турнири по петанк на Приморско клуб.

Петанк е игра с топки, възникнала във Франция в началото на 20 век, но произлизаща от стара провансалска игра, чиито корени са още в 8-9 век.

Днес тя е национален спорт на Франция, а също така е много разпространена в редица европейски държави, а през последните години и в България.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »