Северин Димитров: Бъдещето на Славия е в Суперлигата

Северин Димитров: Бъдещето на Славия е в Суперлигата
Източник: www.bgvolleyball.com
A A+ A++ A

 

„Определено смятам, че мястото на Славия е сред най-добрите и че бъдещето на отбора е свързано със Суперлигата. Преминахме през доста мъчителни и тежки години, в които играехме във Висшата лига, изцяло с юноши на клуба. През това време момчетата, на които залагахме, дадоха своя принос за изграждането на този отбор." Това заяви старши треньорът на мъжкия волейболен отбор на Славия Северин Димитров, предаде БГНЕС.

„Белите” се завърнаха в елита сред 3-годишно отсъствие и през новия сезон ще са един от 12-те тима в родната Суперлига. „Очаквам много сериозна конкуренция в първенството. Според мен ще има доста равностойни отбори, без изявен фаворит. Може би първите 4-5 отбора ще разполагат с по-добра селекция и съответно ще се борят за титлата. Отборът на Бургас наблегна сериозно на селекцията, привлякоха двама нови чужденци, Марек също ще възвърне позагубените позиции от миналата година. Да не подценяваме и шампионите от Добруджа. ЦСКА правят много силен отбор с Валентин Братоев и Ники Николов, но зависи дали и докога ще успеят да ги задържат”, сподели специалистът.

„За съжаление нямаме генерален спонсор. Ще разчитаме на подкрепата на малки фирми, които са ни помагали през годините. Финансовото ни състояние определено не е на нужното ниво, но въпреки това сме си поставили цели да развиваме млади волейболисти от нашата школа, а и не само, за да можем до 1 година да разкрием истинския си потенциал като отбор. Разбира се има какво да се желае като селекция. Не сме имали финансови проблеми през годините. Просто не сме имали възможност да привличаме чуждестранни попълнения или национални състезатели, заради липсата на генерален спонсор”, заяви още Димитров. 

#Славия #Суперлигата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"