В Западна България ще е слънчево, на юг обаче ще превали

В Западна България ще е слънчево, на юг обаче ще превали
sandanskivesti.com
A A+ A++ A

 

Днес преди обяд, на отделни места, главно в югоизточните райони ще превали дъжд. Повече слънце ще има утре през деня над Западна България, пише БГНЕС.

Вятърът в източната половина от страната ще се задържи от север-североизток, слаб, по Черноморието до умерен. Минималните температури ще са предимно между 4° и 9°, в крайните източни райони до 12°-13°. Максимални - между 17° и 22°, в София 18°.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месец септември и през деня ще продължи бавно да се повишава.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна, но над западните райони, а по-късно през деня и над останалите планински масиви - с по-съществени разкъсвания и намаления. Само на отделни места по старопланинското било и в Странджа и Сакар ще превали. По високите части на планините вятърът ще е предимно от север, умерен. Максимална температура на 1200 м - около 11°, на 2000 м - около 5°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, преди обяд все още предимно значителна. Главно в южните райони ще превали дъжд. Вятърът ще е от север-североизток, до умерен. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 20°-21°. вълнението на морето ще бъде 2, главно по южното крайбрежие до 3 бала. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"