Иран иска консултации преди договора за замразяване на производството на петрол

Иран иска консултации преди договора за замразяване на производството на петрол
Източник: clubz.bg
A A+ A++ A

 

Иран не е готов да договори в Алжир замразяване на производството си на петрол. Това заяви иранският петролен министър Бижан Занганеш по време на Международния енергиен форум в столицата на северноафриканската държава, който се провежда в навечерието на неформална среща на ОПЕК на 28 септември отново там, предаде БГНЕС.

„В дневния ни ред не влиза постигане на споразумение за два дни. Ние се нуждаем от повече време за консултации“, каза още той.

По думите му споразумение за замразяването на добива с цел стабилизиране на цените на петрола може да бъде постигнато на предстоящата официална среща на ОПЕК във Виена на 30 ноември.

Очаква се утре страните от петролния картел да се срещнат с Руски представители в рамките на провеждащия се в момента форум. Те ще обсъдят начини за стабилизиране на цените на черното злато, които значително намаляха от 2014 г. насам.

Заради слабите очаквания за постигане на споразумение в Алжир стойностите на петрола отново потънаха във вторник на азиатските и лондонските пазари.

По-голяма част от държавите, които изнасят петрол подкрепят въвеждането на таван на цените, но разговорите преди началото на форума между Иран и Саудитска Арабия се оказаха безрезултатни.

През април Техеран отказа да вземе участие в преговори за таван на цените, тъй като държавата току-що беше излязла от наложените й от Запада санкции във връзка с атомната й програма. 

#ОПЕК #Иран #Алжир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »