ЕС, ЕЦБ и Берлин договарят спасителния план за "Дойче банк"

ЕС, ЕЦБ и Берлин договарят спасителния план за "Дойче банк"
Източник: news.old.expert.bg
A A+ A++ A

 

Евросъюзът, Европейската централна банка (ЕЦБ) и правителството на Германия готвят спасителен план за „Дойче банк“, след като министерството на правосъдието в САЩ подаде иск на стойност 14 млрд. долара срещу финансовата институция. Вашингтон подозира банката в извършване на нарушения при търговия с ценни книжа от 2008 г., предаде БГНЕС.

Това съобщава германският в. „Ди Цайт“. По данни на изданието върху сценариите за възможна подкрепа за „Дойче банк“ работят чиновници от Европейската комисия, от ЕЦБ и от Берлин. За момента обаче не са известни подробности около плановете за помощ.

В средата на месеца американските власти поискаха от „Дойче банк” да плати рекордната глоба, за да се разреши имотен спор, чиито корени са в кризата от 2008 г. Тази финансова санкция е най-голямата, налагана някога на чуждестранна банка в САЩ. Тя изпреварва с много 8,9-те милиарда, наложени на френската финансова институция BNP Paribas през 2014 г. за нарушаване на американско ембарго.

В резултат на иска тази седмица акциите на „Дойче банк“ достигнаха до своя исторически минимум. Те поевтиняха с цели 6,4% до 10,7 евро. 

#ЕЦБ #Евросъюзът #Дойче банк #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"