Съдът в Ямбол гледа мярката за неотклонение на шофьора, блъснал майка с две деца

Съдът в Ямбол гледа мярката за неотклонение на шофьора, блъснал майка с две деца
Източник: www.novini.bg
A A+ A++ A

Ямболският районен съд разгледа повторно мярката за неотклонение на шофьора, който на 18 септември блъсна на тротоара майка с две деца и избяга от местопроизшествието, предаде БНР. 

Ямболският районен съд преди седмица пусна срещу парична гаранция от 1000 лв. 31-годишния Яни Колев. Прокуратурата протестира незабавно решението и сега мярката ще бъде гледана повторно. Мотивът на съда да пусне шофьора беше, че все още не е готова съдебномедицинската експертиза и за момента няма основание Колев да бъде задържан в ареста.

Инцидентът стана преди десет дни, в неделя сутринта около 8.20 часа на централен ямболски булевард. Тогава Емилия, която е била заедно с 6-годишното си момченце и е бутала детска количка, е ударена от колата на Яни Колев. Шофьорът е избягал от мястото на произшествието и се е предал 9 часа по-късно. Според МВР мъжът имал девет наказания от МВР за нарушение на правилата за движение. Две от провиненията са свързани с шофиране след употреба на алкохол и за шофиране с превишена скорост. Майките ще настояват Колев да остане в ареста.

#МВР #Ямбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »