Втора поръчка на Министерството на отбраната за застраховка на военните зад граница

Втора поръчка на Министерството на отбраната за застраховка на военните зад граница
www.panoramio.com
A A+ A++ A

 

Министерство на отбраната обяви втора обществена поръчка за застраховка на българските военни зад граница. 160 000 лв. без ДДС се готви да плати МО за “Злополука и медицински разходи вследствие на злополука и/или акутно заболяване” за дългосрочно и краткосрочно командировани в чужбина военнослужещи и цивилни служители, става ясно от заданието, пише БГНЕС. Срокът на договора ще е три години и се планира да започне от 01 април 2017 г.

Застраховането за злополука и медицински разходи ще засегне около 300 души на година или общо около 900 военнослужещи и цивилни служители на Министерството на отбраната до края на март 2020 година.

В началото на август месец БГНЕС съобщи, че Министерството на отбраната е обявило обществена поръчка за 763 000 лв. без ДДС за застраховането на живота на българските военнослужещи и на подвижната техника, които изпълняват мисии в Афганистан, Косово и Босна и Херцеговина, както и на превозващите ги екипажи. Оказва се, че в хода на процедурата се е стигнало до изменение на заданието и до отлагане на срока за отваряне на документацията с две седмици.

БГНЕС припомня, че в последните месеци Министерство на отбраната бе принудено да прекрати и да обяви повторно две обществени поръчки – за доставка на 10 нови и 10 стари автобуса на стойност 3 млн. лв., както и за доставка на горива за Военновъздушните и Сухопътните сили на стойност 71 млн. лв. Причините за прекратяването на поръчките станаха допуснати нарушения при обявяването и провеждането на процедурите за обществените поръчки. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"