Бойко Борисов: Още 1 млрд. лв. отиват в програмата за саниране

Бойко Борисов: Още 1 млрд. лв. отиват в програмата за саниране
БГНЕС
A A+ A++ A

 

С програмата за саниране на жилища, която е на 100% безплатна за гражданите, провеждаме най-социалната политика, защото парите отиват при хората, битовите им разходи падат наполовина, вдига се цената на апартаментите. Това подчерта премиерът Бойко Борисов при откриването на саниран жилищен блок в Луковит, съобщи БГНЕС.

„Искам да благодаря на всички хора, които живеят в блока, защото никой не ги е питал от коя партия са и това е една абсолютна социална политика, която водим – 100% безплатно. Как си представяте сега тези, които са ви лъгали – „Излизайте от блока, ще го продам”... Лъжите им звучаха абсурдно, но мнозина им повярваха. За последен път”, каза премиерът. Той допълни, че до края на годината около 1 млрд. лева ще бъдат вложени в програмата. „Тези пари са събрани от контрабандистите и от това, което се крадеше”, обясни Борисов. По думите му, в момента се работи по 900 жилищни сгради, още 4500 чакат включване в програмата. „Средно на година сме заделили по 1 млрд. лв. Докато ние управляваме, тези пари ще ги осигуряваме… Нито някой ще ви взима жилищата, нито ще ви вдигат данъците. Правим го не за да тормозим хората, а градовете да изглеждат по друг начин”, категоричен беше Борисов.

Той изтъкна, че санирането на блока струва по-малко от лихвите за два дни, които се плащат по проекта „Белене”. „Ако не бяха Корнелия Нинова и Първанов, всеки два дни можехме да даваме по един блок на българите. С КТБ замина една готова магистрала „Хемус”. Всяко управление е донесло тотална щета на тази държава. Не говоря политически, това са фактите. 1,3 млн. лв. трябва да платим сега за това, което Първанов и БСП 2006 г. са приели за Белене без да подпишат договор”, посочи Борисов.

„Като дойдем ние, само плащаме: 2,5 млрд. лв. сме платили за двете централи и за реакторите. И без да усети никой – всички щети по КТБ, 3,7 млн. лв. И това е само от борбата с контрабандата, с парите, които събрахме“, коментира пред медиите премиерът.

По думите му, хората не ги интересува дали Бокова или Георгиева ще бъдат издигнати за генерален секретар на ООН, а как ще живеят. Той посочи, че в неделя, когато ПП ГЕРБ ще представи кандидат-президентската си двойка, ще говори по темата за предстоящите избори. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »