Сътрудничество и обмен на студенти, и преподаватели между България и Азербайджан

Сътрудничество и обмен на студенти, и преподаватели между България и Азербайджан
belive.ru
A A+ A++ A

 

Възможностите за по-добро представяне на България на образователния пазар в Азербайджан, както и на азербайджанските висши училища сред българските младежи бяха обсъдени днес по време на среща на зам.-министъра на образованието и науката Красимир Киряков с неговия колега Фирудин Гурбанов в Баку, съобщи БГНЕС.

Зам.-министър Киряков е в официалната българска делегация за четвъртото заседание на българо-азербайджанската Междуправителствена комисия по икономическо сътрудничество.

Киряков и Гурбанов обсъдиха възможностите за обмен на студенти, докторанти и преподаватели във висшите училища чрез двустранни договори, създаването на съвместни образователни програми за подготовката на висококвалифицирани специалисти, разширяване на сътрудничеството между университетите на двете страни и развитието на научно-техническото сътрудничество за изпълнението на съвместни проекти и публикации. Предстои подготвяне и подписване на Меморандум за сътрудничество между двете министерства.

Азербайджанският държавен университет и Азербайджанската академия на науките имат силна школа по приложни науки и по-специално – по математика.

Една от възможните форми на бъдещо сътрудничество може да се изрази и във включване на Азербайджан като една от държавите в Оперативната програма на фонд „Научни изследвания“ с цел разработване и финансиране на съвместни двустранни проекти.

#България образователния пазар в Азербайджан #зам.-министъра на образованието и науката Красимир Киряков с неговия колега Фирудин Гурбанов в Баку #обмен на студенти #докторанти и преподаватели във висшите училища чрез двустранни договори #математика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници