Депутатите от ДПС си тръгнаха от пленарната зала заради закона за бурките

Депутатите от ДПС си тръгнаха от пленарната зала заради закона за бурките
Нова телевизия
A A+ A++ A

Депутатите на ДПС напуснаха пленарната зала след началото на бурни дебати относно Закона за носенето на облекло, покриващо или скриващо лицето, известен като закон за бурките.

Мустафа Карадайъ заяви от парламентарната трибуна, че подобни закони не допринасят, а вредят на националната сигурност, пише Нова телевизия.

„Кой ще носи отговорността, ако се случат действия, които никой в тази зала не иска да се случат. Външни радикални фундаменталисти, ксенофоби могат да размахват такива закони и да казват, че в България религиозните хора са потискани”, заяви Карадайъ.

„Предлагам ние да не сме съучастници в това дело”, призова лидерът на ДПС, след което народните представители от парламентарната група напуснаха залата.

Вносителят на законопроекта Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт заяви от своя страна, че целта на закона е да ограничи опитите за прикриване на тероризъм и да предпази българските мюсюлмани от външни сили, които се опитват да противопоставят едни хора на други в обществото.

Независимият депутат Хюсеин Хафъзов пък смята, че този закон е за премахване на религиозно облекло и погазва честта на мюсюлманките. Според него, ако депутатите го приемат, те ще обидят не само мюсюлманите у нас, но и тези на цялата световна общност. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"