РДГ-София съставиха 15 акта от началото на седмицата

РДГ-София съставиха 15 акта от началото на седмицата
Източник: www.bnews.bg
A A+ A++ A

 

Горските инспектори от Регионална дирекция по горите (РДГ) – София са съставили 15 акта за установени административни нарушения по Закона за горите от началото на седмицата. Проверяващите са задържали над 30 кубика дървесина и 2 моторни превозни средства по сигнали, получени на телефон 112 и при рутинни проверки, съобщиха от агенцията по горите, предаде БГНЕС.

Горските служители са констатирали нарушения и са съставили 9 акта на физически лица за съхранение на дърва за огрев без контролна горска марка и необходимите документи.

Инспекторите са задържали джип Опел Фронтера, транспортиращ незаконно добита дървесина. Установено е, че дървесината е добита незаконно от горска територия в землището на с. Кокаляне. На мястото, където е извършено нарушението, е констатирано отсичане на общо 21 броя немаркирани дървета. На лицето, превозващо дървесината са съставени 2 акта, като работата по случая продължава.

В село Мала църква, община Самоков е задържано МПС (УАЗ) и 2 кубика бял борова строителна дървесина. На шофьора са съставени 2 акта за транспортиране на немаркирана и без превозен билет дървесина.

Санкциониран е собственик на обект за преработка и съхранение на дървесина в село Ябланица, община Своге за изградена, но неотговаряща на нормативната уредба, система за видеонаблюдение. 

#РДГ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »