Експерти: Пхенян вероятно разработва нов подводен ракетоносец

Експерти: Пхенян вероятно разработва нов подводен ракетоносец
Източник: www.economic.bg
A A+ A++ A

 

КНДР може би работи по нова подводница-ракетоносец, съобщи Американо-корейският институт към катедрата за перспективни международни изследвания в университета „Джонс Хопкинс”, предаде БГНЕС.

В интернет портала „На север от 38-ия паралел” където се публикува информация за КНДР, експерти от института пишат, че анализът на спътникови снимки показва, че в корабостроителницата в Синпо е „забелязан компонент с диаметър 10 метра”, който може да е част от корпуса на нова подводница.

Специалистите не изключват също конструкцията да е част от друг проект, но посочват, че „ако наистина става дума за строителство на нова подводница, тя би трябвало да е по-голяма в сравнение със севернокорейската експериментална подводница, носеща балистични ракети, от клас GORAE".

В тази връзка агенция Асошиейтед прес напомня, че през август КНДР изстреля ракета от подводница, която прелетя около 500 км в посока Източно море. Според агенцията, ако изпълни тази програма, Северна Корея ще се сдобие с оръжие, което ще бъде откривано много по-трудно от ракетите с наземно базиране. 

#КНДР #Джонс Хопкинс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »