Осветиха НДК в зелена светлина по случай Деня на отговорност и грижа за гората

Осветиха НДК в зелена светлина по случай Деня на отговорност и грижа за гората
Източник: stroimedia.bg
A A+ A++ A

 

Националният дворец на културата (НДК) светна в зелен цвят по случай Деня на отговорност и грижа за гората, предаде БГНЕС.

Промяната в цвета на двореца зарадва събралите се хора пред НДК, както и случайните минувачи. В последния петък на септември се отбелязва отговорното управление на горите.

На 30 септември WWF и НДК отбелязват заедно деня на отговорност и грижа за гората – петъкът на FSC. През 2016 г. петъкът на FSC (Forest Stewardship Council – Съвет за стопанисване на горите) се провежда за десета поредна година по света. В НДК вече е разположена фотоизложбата на WWF, посветена на принципите за устойчиво стопанисване на горите. Сертификацията по системата FSC се прилага в 80 държави на 5 континента.

В България WWF я популяризира и подпомага прилагането й от 2002 г. насам. Днес сертифицираните гори в страната са над 850 000 ха или 21% от общата горска територия. Старите гори, върху чието съхраняване FSC поставя силен акцент, са 4% от горската територия и сертификацията е един от най-ефективните инструменти за опазването им. Знакът на FSC, който все по-често срещаме по етикетите на продуктите, е гаранция, че те са създадени с грижа за природата, за хората и за бизнеса.

Основана през 1961 г., международната природозащитна организация WWF [Ве-Ве-Еф] развива дейности в над 100 държави с помощта на 4000 служители и над 5 милиона доброволци. WWF работи за подобряване на състоянието на околната среда, за да може хората да живеят в хармония с природата.

#НДК #WWF

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"