Том Ханкс и Мерил Стрийп са почетни гости на фестивала в Рим

Том Ханкс и Мерил Стрийп са почетни гости на фестивала в Рим
Източник: www.dnes.bg
A A+ A++ A

 

Американските актьори Том Ханкс и Мерил Стрийп ще присъстват на десетдневния кинофестивал в италианската столица, който се открива на 13 октомври, съобщиха организаторите, предаде БГНЕС.

Ханкс ще получи награда за цялостно творчество в деня на откриването и в негова чест ще бъде показана ретроспектива на някои от най-успешните му филми.

Стрийп ще участва в свободен разговор с почитатели в рамките на рекламната кампания за новия филм на Стивън Фриърс „Флорънс Фостър Дженкинс”, в който актрисата играе богата наследница, която настоява да е оперна певица, но няма глас.

Американският кинорежисьор Оливър Стоун ще представи последния си филм „Сноудън”.

Фестивалът ще бъде открит с филма на Бари Дженкинс "Moonlight" – приета с бурно одобрение драма за личностните проблеми на млад чернокож мъж от Маями, който е с хомосексуална ориентация.

На фестивала ще има и няколко премиери. Сред тях е документалният филм „Неапол'44”, в който гласът на Бенедикт Къмбърбач разказва за преживяванията на Норман Люис – прочут британски писател пътешественик и разузнавач в края на Втората световна война.

Премиерно ще бъдат показани също иранската драма "Immortality", китайският 3D "Sword Master", австралийският филм "Goldstone" и трилърът на Гавин O'Конър "The Accountant" с Бен Афлек.

Римският кинофестивал ще бъде закрит с филма "Lion", в който участват Никол Кидман и актьорът от „Беднякът милионер” Дев Пател. 

#Том Ханкс #Мерил Стрийп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »