Турските власти с нови заповеди за арести на служители в съдилища и затвори

Турските власти с нови заповеди за арести на служители в съдилища и затвори
Източник: news.bg
A A+ A++ A

 

Турските власти издадоха десетки нови заповеди за арест на служители на съдебната система и затворите. Прокурори от Истанбул са поискали задържането на 87 души, работещи в съдилища в града, както и на 75 служители на затворите, съобщава Анадолската агенция, предаде БГНЕС.

Като причина се посочват възможни връзки на издирваните с мрежата от поддръжници на проповедника Фетхулах Гюлен – т. нар. фетулахистка терористична организация.

Въпреки мащабната чистка в държавата след опита за преврат от 15 юли, това е първият път, в който властите се насочват срещу затворите.

В същото време полицията в града на Босфора е извършила няколко акции в сградите на съда в кварталите Каглаян, Газиосманпаша и Буюкчекмедже, издирвайки заподозрени. Все още не е ясно колко хора са били арестувани при операциите.

Заповеди за задържането има и за служители на затворите в град Силиврия и кварталите Метрис и Бакиркьой в Истанбул.

Според турските власти, които в миналото бяха съюзник на Гюлен, привържениците на проповедника са инфилтрирани в редица държавни институции, в това число армията и полицията. След неуспешния преврат властите извършиха арести на повече от 32 000 държавни служители, полицаи, военни и други. 

#турските власти #заповеди

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници