Осъдиха "Епъл" на 300 млн. долара за незаконно използване на патенти

Осъдиха "Епъл" на 300 млн. долара за незаконно използване на патенти
Източник: lifebg.net
A A+ A++ A

 

Съд в щата Тексас задължи американската корпорация „Епъл“ да плати 302,4 милиона долара на компанията „ВирнетЕкс“ за незаконното използване на нейни технологии, предаде БГНЕС.

„Епъл“ е нарушила правата на два патента, собственост на „ВирнетЕкс“, съобщава „Блумбърг“. Единият от тях се отнася до технологиите, които се използват в приложението за видеообаждания „ФейсТайм“, вторият – системата за индивидуална доставка на видеосъдържание по мрежата от мултимедиен сървър, т. нар. VoD.

„ВирнетЕкс“ многократно е подавала искове срещу „Епъл“. През 2012 г. съдът призна претенциите й за основателни: „Епъл“ трябваше да й плати над 368 милиона долара, но апелативният съд по-късно отклони това решение.

„ВирнетЕкс“ се занимава с лицензирането на интелектуална собственост и притежава голям портфейл с патенти на различни технологии. Нейната централа е разположена в щата Невада. Компанията и преди е водила тежки дела с големите технологични гиганти като „Майкрософт“ и „Сиско“.

Така например, компанията на Бил Гейтс трябваше да плати на „ВирнетЕкс“ 200 милиона долара заради нарушаването на патента на технологиите, използвани в Скайп. 

#Епъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"