Меркел: Не съм променила политиката си за мигрантите. Действам последователно

Меркел: Не съм променила политиката си за мигрантите. Действам последователно
Източник: www.10te.bg
A A+ A++ A

 

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че не е променяла своята политика за мигрантите, предаде БГНЕС.

„Не виждам промяна на курса, а последователна работа в продължение на много, много месеци“, каза тя в интервю за вестник „Заксише Цайтунг“. „Аз не съм променяла своята политика, а просто съм се занимавала с нея“, уточни канцлерът.

„За мен на първо място ставаше дума за това да подобря защитата на външните граници на ЕС, да се боря с причините за миграцията и да постигна намаляването на броя на мигрантите“, разясни Меркел.

Според нея сега мигрантите, които нямат право на убежище в страната, трябва да бъдат депортирани. „Това трябва да бъде последователно реализирано на практика“, отбеляза канцлерът. Тя смята, че Европа носи отговорност пред тези, които търсят защита от войни и тероризъм.

Меркел е категорична, че мигрантите трябва да се разпределят между страните от ЕС.

По-рано тя призна, че при разрешаването на мигрантската криза са допуснати редица грешки, включително, че ситуацията през 2015 г. е излязла извън контрол. „При оценката на миграционната криза всичко беше направено абсолютно правилно, но в крайна сметка нямаше достатъчно контрол за определен срок от време“, каза Меркел на 19 септември.

За 2015 г. в Германия са пристигнали 890 000 мигранти, а не 1,1 млн., както бе съобщено. От началото на 2016 г. до 21 септември във Федералната република са влезли около 210 хиляди мигранти. 

#Ангела Меркел #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"