Виньолас спря Гришп за титлата в Чънду

Виньолас спря Гришп за титлата в Чънду
Източник: tennis.bg
A A+ A++ A

 

Григор Димитров не успя да се класира за финала на турнира в Чънду, Китай, след като загуби на полуфиналите от испанеца Алберт Рамос-Виньолас с 6-7(6), 6-1, 6-7(3), предаде БГНЕС.

Двамата тенисисти направиха изключително здрав двубой, като си разменяха надмощието, но в крайна сметка 5-ят поставен в схемата Рамос надделя. Левичарят от Барселона нанесе първия удар в срещата, като проби в средата на първия сет, но Димитров моментално върна пробива. В крайна сметка двамата стигнаха до тайбрек, в който Гришо водеше с 5-1 и с 6-3, но пропусна три поредни сетбола и неговият съперник стигна до успех с 8-6.

Българинът отговори по най-добрия начин на разочарованието, като проби още в първия сет на втората част, а след това взе подаването на опонента си още два пъти, за да затвори сета с 6-1. Във втория гейм на решаващата част Димитров пропусна няколко възможности за пробив, а след това сам допусна такъв. След още няколко пропуснати възможности, българинът все пак успя да върне пробива и отново се стигна до тайбрек.

В него Григор започна зле и загуби първите 4 точки, а скоро след това Рамос затвори мача след близо 3 часа игра и записа първа победа в третия мач срещу хасковлията.

С достигането си до полуфиналите в Чънду Димитров си осигури изкачване с едно място в световната ранглиста и от понеделник той ще се завърне в топ 20. През следващата седмица българският тенисист ще участва в силната надпревара в Пекин. 

#Григор Димитров #Чънду

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"