Захариева: С промените в Семейния кодекс ще се разкрива и тайната на осиновяването

Захариева: С промените в Семейния кодекс ще се разкрива и тайната на осиновяването
Източник: www.capital.bg
A A+ A++ A

През последните 3 години имаме само 21 случая на поискано прекратяване на осиновяването, съобщи в Пазарджик министърът на правосъдието Екатерина Захариева. Тя коментира, че със законопроекта за изменение на Семейния кодекс се регламентира и разкриването на тайната на осиновяването, предаде БНТ.

За целта се създава Съвет към министъра на правосъдието, който ще се председателства от заместник-министъра на правосъдието. В него ще участват представители на труда и социалната политика, здравеопазването, МРРБ, обясни Захариева. Тя уточни, че ще се ползва и помощта на неправителствени организации, с които да се помага на осиновените, тогава, когато решат да потърсят своите биологични семейства.

"Голям дебат предизвикаха тези текстове. Той е в две посоки. Едната е, че трябва да се разкрива произходът не само по отношение на майката и бащата, но и за братя и сестри, а и за роднини по съребрена линия до ІV степен - например баба и дядо. Другата е, дали трябва да се дадат адресите на биологичните родители, тогава когато те не са съгласни", коментира още Захариева.

#Екатерина Захариева #Семейния кодекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"