Преизбраха Кунева за председател на ДБГ

Преизбраха Кунева за председател на ДБГ
Източник: www.capital.bg
A A+ A++ A

Меглена Кунева беше преизбрана единодушно за председател на "Движение България на гражданите" /ДБГ/ от Третото национално събрание на партията във Варна, съобщиха от пресофиса на "Движение България на гражданите", предаде БНТ.

След избора си Кунева е благодарила за доверието и е посочила, че за нея всичко, свързано с ДБГ, е лично. Президентските избори ми дадоха много - дадоха ми всички вас, дадоха ми надежда и увереност, че може и нормално да се работи в политиката, може да си позитивен и градивен. Не мечтая за други хора, само за хора като вас - искрени, борбени, толерантни, е казала още Кунева. Искам много като вас още да посмеят и да правят крачката да влязат в политиката и да издържат в нея. Ние сме силна сплав. Предайте нататък подкрепата, която ДБГ ни дава. За мен е голяма кауза да подготвим следващото поколение политици в ДБГ, коментира Кунева след избора ѝ за нов мандат като председател на ДБГ.

Конгресът е приел и промени в устава, с които се създава Младежко ДБГ. Форумът гласува с пълно единодушие политическа резолюция, в която делегатите декларират твърдата си воля да продължат развитието на ДБГ като силна дясна партия с дългосрочна визия за развитието на страната, със споделени евроатлантически ценности и с принос към политиките на Европейската народна партия. Те потвърдиха готовността си за задълбочаване на сътрудничеството с гражданското общество и утвърждаването на партията като платформа за успешна публична реализация на млади, граждански активни и професионално компетентни хора.

Изразиха ясна подкрепа за енергично и дългосрочно сътрудничество с партиите от Реформаторския блок в условията на взаимно доверие и почтено партньорство. Дават мандат на ръководните органи на партията за сключване на ново коалиционно споразумение на РБ, за разширяване на Блока с нови партньори и за осъществяването на конфедеративен конгрес за развитието и утвърждаването на РБ като катализатор на реформаторската енергия в обществото.

Делегатите заявиха готовност заедно с кандидат-президентската двойка на РБ да работят за максимално висок резултат в предстоящите президентски избори и за достигане до балотаж. "Вярваме, че за четвърти поредни избори РБ ще увеличи подкрепата си в обществото, се казва в резолюцията, в която се дава положителна оценка на участието на РБ в управлението и се изразява готовност за подкрепа на всички действия на министрите реформатори, насочени към дълбоки и необратими реформи. Заявяваме, че през втората половина на мандата ще бъдем още по-критични към всяко отстъпление от реформаторските политики, се казва още в резолюцията", каза още Кунева.

Потвърждаваме политическата си воля да засилим ролята на РБ в управлението не само като коректив на ГЕРБ, но и като пречка пред завръщането на БСП, ДПС и техните производни проекти във властта. Потвърждаваме и нашето разбиране, че бъдещото участие на РБ в управлението ще зависи от решителната и твърда подкрепа на мнозинството по политиките и законодателството за борба с корупцията, по издигането на образованието като най-важен приоритет на държавата и по мерките за увеличаване доходите на гражданите, се казва още в нея.

Делегатите възлагат на председателя на партията Меглена Кунева, в качеството й на министър на образованието и науката, да продължи да работи за повишаване на авторитета и социалния статус на българските учители, за създаване на стимули за привличане на млади хора към професията, за модернизиране на професионалното образование и за образователната интеграция на децата в риск.

Делегатите се обявяват за по-ясна и по-твърда позиция на България в органите на ЕС. Споделят разбирането, че страната ни трябва да затвори границите си за икономически мигранти, а на миграционната криза и другите предизвикателства пред ЕС да отговорим с политики по консолидация на Съюза. Делегатите провеждат гласуване за Национален съвет и Контролен съвет на ДБГ.

#Меглена Кунева #ДБГ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"