Предизборният щаб на Клинтън определи Тръмп като незначителен бизнесмен

Предизборният щаб на Клинтън определи Тръмп като незначителен бизнесмен
Източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

 

Предизборният щаб на кандидата за президент на САЩ от Демократическата партия, Хилъри Клинтън определи съперника й републиканец Доналд Тръмп като "незначителен бизнесмен", предаде БГНЕС.

Тази оценка направи прес секретарят на кампанията на бившата първа дама Брайън Фалън. "Бомба: отчетите на Тръмп показват колко незначителен бизнесмен е той и колко дълго е могъл да избягва плащането на данъци", пише той на страницата си в Туитър.

Фалън също коментира съботната изява на Тръмп в Пенсилвания. Той смята, че милиардерът е бил "силно развълнуван" заради публикуваната във вестник "Ню Йорк Таймс" статия за данъчната му декларация за 1995 година. Според изданието, през 1995 г., Тръмп е декларирал загуби в размер на почти 1 милиард долара, което му дава възможност да не плащат почти никакви данъци в продължение на 18 години.

70-годишният Тръмп, който фигурира в списъка на списание "Форбс" с най-богатите хора в света, твърдеше, че капиталът му е над 10 милиарда долара, но експерти многократно са изразявали съмнения по този въпрос, твърдейки, че състоянието на предприемача е много по- по-малко. Освен това многократно критикуваха милиардера за отказа му да публикува данъчната си декларация по време на сегашната предизборна кампания. Според Тръмп, той не може да направи това, тъй като сега финансите му се одитират. 

#Хилъри Клинтън #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"