Лондон отпуска 750 млн. паунда за стабилизирането на Афганистан

Лондон отпуска 750 млн. паунда за стабилизирането на Афганистан
Източник: www.itv.com
A A+ A++ A

 

Британският министър по международното развитие Прити Пател обяви, че Лондон ще отпусне помощ от 750 милиона паунда между 2017 и 2020 г. за стабилизирането на Афганистан, предаде БГНЕС.

"Присъствието на Великобритания в Афганистан през последните десет години помогна за подобряване на сигурността там, за предотвратяване на възможността страната отново да се превърне в база за международни терористи, които биха могли да застрашат Великобритания. Значително подобрихме живота на афганистанците - милиони деца в училище, подобрено здравеопазване, повече просперитет. Но остават огромни предизвикателства - особено продължаващата заплаха от "талибаните", пише Пател във в. „Индипендънт“.

"Затова Великобритания ще отпусне на Афганистан до 750 милиона паунда от бюджета за оказване на помощ между 2017 и 2020 г., за да помогне за създаването на по-стабилна страна и подобряване на живота на хората - особено на жените и момичетата", добави тя.

Пател, каза, че тези средства ще бъдат използвани за здравеопазване, образование и защита на вътрешно разселените лица в Афганистан, както и за разминиране на жилищни райони. 

#Афганистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »