Плевневлиев отива на посещение в Габрово и Велико Търново

Плевневлиев отива на посещение в Габрово и Велико Търново
Източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

 

На 3 октомври 2016 г. президентът Росен Плевнелиев ще посети Габрово и Велико Търново, предаде БГНЕС.

От 11.00 часа в Габрово Росен Плевнелиев ще вземе участие в инициативата „Граждански диалог“. Дебатът се организира от Община Габрово в сътрудничество с Администрация на Президента на Република България, Комитета на регионите на ЕК и Представителството на ЕК в България.

Сред участниците във форума са заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, президентът на Европейския Комитет на регионите Марку Маркула, Ева Паунова и Андрей Новаков – членове на Европейския парламент.

От 15.15 часа, във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, президентът Росен Плевнелиев ще открие учебната година за новата бакалавърска специалност „Софтуерно инженерство“.

Програмата е разработена в партньорство между научните екипи на университета и българска ИТ компания. Сред основните направления, които ще се изучават в нея са: програмиране, качество на софтуера, процеси при разработка на софтуер, алгоритми и структури от данни, изкуствен интелект, операционни системи и мрежи. /БГНЕС

#Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »