Атлетико записа победа над Валенсия с 2:0

Атлетико записа победа над Валенсия с 2:0
Източник: gong.bg
A A+ A++ A

 

Атлетико Мадрид спечели ценна победа с 2:0 при гостуването си на Валенсия в среща от 7-ия кръг на Примера дивисион. Антоан Гризман даде преднина на своя тим в 63-ата минута, а точка на спора сложи Кевин Гамейро с гол в 90-ата минута. Иначе двубоят на „Местая” ще се запомни с това, че гостите пропуснаха цели две дузпи, с което затвърдиха усещането, че изпитват трудности при изстрелите от бялата точка, предаде БГНЕС.

Първо в 44-ата минута звездата на мадридчани Антоан Гризман застана зад топката и шутира, но със страхотен рефлекс Диего Алвеш спаси. Това бе втори пореден пропуск за френския национал от бялата точка, след като по-рано през седмицата той не успя да вкара и срещу Байерн Мюнхен в Шампионската лига.

В 63-ата минута все пак „седмицата” на Атлетико се реваншира за пропуска си, разписвайки се след асистенция на Кевин Гамейро. Шест минути по-късно гостите получиха втора дузпа, чието изпълнение бе поверено на капитана на тима Габи, който обаче също не успя да вкара.

Все пак дюшекчиите си гарантираха успеха с късно попадение на Гамейро, който оформи крайното 2:0 след подаване на Хуанфран.

С днешния успех играчите на Диего Симеоне се изкачиха временно на лидерската позиция в Примера с 15 пункта, но и мач повече от Реал Мадрид и Барселона. Валенсия е на 16-о място с 6 точки. 

#Атлетико Мадрид #Валенсия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »