Москва: ЕС не е способен да разреши бежанския въпрос самостоятелно

Москва: ЕС не е способен да разреши бежанския въпрос самостоятелно
Източник: www.investor.bg
A A+ A++ A

 

Мигрантският проблем не може да бъде разрешен само във формата на Евросъюза, заяви в Скопие руският парламентарист Андрей Климов, предаде БГНЕС.

Той взе участие в есенната сесия на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), която се провежда в македонската столица.

Пред ТАСС руският представител сподели, че 80% от изказванията бяха посветени на мигрантската криза. „При това делегациите на страните-членки от ЕС заявиха, че това е еднозначно тяхна тема. В тази връзка трябваше да разясня, че още през 2009 година аз ги предупреждавах в Европарламента, че ако започнете да бомбардирате Либия, това ще се отрази отрицателно на миграционния поток, той рязко ще нарасне. Проблемът с бежанците не може да се разреши само във формата на ЕС, но може в рамките на ООН и ОССЕ“, подчерта ръководителят на руската делегация на форума в Скопие.

Той добави, че „сходна позиция изразяват канадците, отбелязвайки, че това е проблем от глобален характер.“

Андрей Климов е зам-председател на комитета по външна политика към Съвета на федерацията, горната камара на руския парламент. 

#Евросъюза #бежанците

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници