Виктор Орбан: Унгария няма да разреши Брюксел да се меси в областта на имиграцията

Виктор Орбан: Унгария няма да разреши Брюксел да се меси в областта на имиграцията
www.bfmtv.com
A A+ A++ A

 

Европейският съюз "не може да наложи волята си на Унгария" в областта на имиграцията, заяви в неделя премиерът Виктор Орбан. Това стана след референдума против бежанците, белязан от ясно отхвърляне на европейските квоти за преразпределение, но и без юридически последици поради недостатъчния брой участници, пише БГНЕС.

"Брюксел няма да може да налага волята си на Унгария", каза консервативният лидер в реч, отбелязвайки, че иска „да накара Брюксел да разбере, че няма да може да игнорират волята на 99,2% от избирателите".

След преброяване на 99,8% от гласовете, привържениците на „не” събраха 98,3% от едва 39,9% от имащите право на глас.

Това участие прави юридически невалиден референдума.

Опозицията призова за бойкот или невалиден глас, така че да не се достига до кворума.

"Брюксел или Будапеща, такъв бе въпросът, и ние казахме Будапеща. Ние решихме, че въпросът (миграционният) е под юрисдикцията на Унгария", добави Орбан, отбелязвайки, че иска да "предложи конституционна промяна, за да се отразява волята на народа".

Орбан подчерта, че броят на избирателите, които гласуваха с „не” в неделя е 3,29 милиона от 8,24 милиона абонати и превъзхожда около 3,05 милиона избиратели, които през 2003 г. одобриха присъединяването на Унгария към ЕС. "Това оръжие ще бъде достатъчно мощно за Брюксел", каза премиерът. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »