Започнаха строежа на бизнес сградата в Благоевград, въпреки живата верига, която попречи на машините

Започнаха строежа на бизнес сградата в Благоевград, въпреки живата верига, която попречи на машините
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Започна строителството на бизнес сградата до детска площадка в жк "Еленово" в Благоевград, въпреки подписката и пет дни протести, пише БГНЕС.

В 10 ч. днес багерът премина през зелената площ. Десетина протестиращи се опитаха да му блокират с телата си пътя, но полицията ги изблъска. След това багерът започна да кърти плочките и бордюрите от построената в началото на годината пътека към детската площадка.

„Това е абсурдистан, а не България”, каза една от намиращите се на площадката майка. Други пък кълняха, полицаите, общинарите, че наред с тях депутатите и дори президента.

Влизането на багера, завари на площадката майки и баби с деца и внучета, които вече ще трябва да играят на площадката в съседство с праха, който ще се носи по време на изкопните работи. Събрани са и над 400 подписа срещу строителството на бизнес сградата.

Според живущите в района на мястото на започналия строеж трябвало да се разшири детската площадка, но имотът от общински стана частен.

Протестите срещу строежа на бизнес-сграда с ресторант в съседство с детска площадка на ул. „Преслав” започнаха на 27 септември. След заграждането с колове на частния вече имот, живущи в квартала събориха оградата. Най-дейни бяха тризначките Вяра, Любов и Надежда, както и майка им Люба Станчева.

Жители на квартала в знак на протест срещу строителството блокираха улица „Преслав”, на място пристигна главният архитект на общината Васил Тинчев, който обяви, че всичко около строежа е законно. И каза, че багерите ще влязат откъм улицата, а тротоарите възстановени след построяването на сградата за сметка на инвеститора.

Днес багерът изненада протестиращите, които бяха едва десетина. Няколко от тях застанаха на пътя на багера, но бяха изблъскани от няколко полицаи. Две патрулки осигуряваха безпрепятственото влизане на багера до строителната площадка.

За довечера живущите в района се заканиха с голям протест. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »