Властите в Атина използваха сълзотворен газ срещу пенсионери на митинг

Властите в Атина използваха сълзотворен газ срещу пенсионери на митинг
Източник: www.bnews.bg
A A+ A++ A

Гръцката полиция използва сълзотворен газ срещу пенсионери в Атина. Участниците в демонстрацията протестираха срещу правителството на Ципрос заради съкращаването на доходите, предаде БНР. 

Протестиращите се опитаха да достигнат до Министерския съвет с искане за среща с премиера, скандирайки "Оставихте ни да просим. Нямаме пари дори и за лекарства". Полицаите използваха сълзотворен газ срещу протестиращите, за да ги спрат.

Граждани, които не участваха в протестите, оказаха първа помощ на демонстрантите с дихателни проблеми от употребата на сълзотворен газ.Напрежението нарасна още повече, когато охраната отказа да допусне представители на протестиращите да изложат исканията си в Министерския съвет.

Депутатът от комунистическата партия Христос Катциотис изрази възмущение от употребата на сила срещу възръстни хора.
"Комунистическата партия подкрепя напълно исканията на пенсионерите. Обвиняваме правителството,че си позволи да използва полиция и сълзотворен газ срещу възръстни хора.Каквото и да сторят вече управляващите,ние няма да спрем да протестираме", каза още Катциотис.

Бурята от икономически мерки, които Атина прилага, срина доверието към кабинета на Алексис Ципрас, според последните социологически проучвания.

Пенсионерите в Гърция протестират срещу орязване на пенсиите им и повишаването на данъците.
Министърат на обществения ред  Николаос Тоскас  пое политическата отговорност за употребата на сила срещу пенсионери. Опозицията иска оставката му.

#Гръцката полиция #сълзотворен газ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"