Бъчварова: Образованието има смисъл, когато дава качествена на подготовка

Бъчварова: Образованието има смисъл, когато дава качествена на подготовка
БГНЕС
A A+ A++ A

 

„Съвременният свят изправя обществото ни пред нови, непознати и все по-големи предизвикателства. Това определя и ролята на полицията при защита сигурността на гражданите като първостепенна за всяка държава и поставя акцент върху подготовката на качествени кадри, които да осъществят тази дейност“. С тези думи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова се обърна към преподаватели, курсанти и студенти, съобщи БГНЕС.

Тя ги поздрави от името на ръководството на МВР с празника на Академията и с откриването на новата учебна година. „Присъствието тук на ръководители от системата на МВР означава, че всички ние разчитаме на АМВР да бъде съвременна обучаваща институция и да подпомага с научния си и експертен потенциал всички основни дейности на министерството“, допълни Бъчварова и акцентира върху още един особено важен аспект - бъдещото развитие на системата за сигурност в страната. Вътрешният министър подчерта приноса на Академията както за развитието на гражданското общество чрез подготовка на специалисти за нуждите на много държавни органи и обществени институции, така и за развитието и модернизацията на учебния процес. Образованието има смисъл тогава, когато дава такова качество на подготовката, което е адекватно, приложимо на практика, съобразено със съвременните условия на средата за сигурност и съизмеримо с европейските критерии и стандарти. Отговорността за спазването на най-високите академични стандарти е ясно осъзната и стои начело сред приоритетите на академичното ръководство. „Очакванията към АМВР са да възстанови дългогодишните си традиции като водещо специализирано висше училище, да набляга все повече на професионалната практическа подготовка и да стимулира развитието на научната дейност сред младите хора“, каза още министър Бъчварова. По повод новата академична година тя отправи пожелания за упоритост, всеотдайност и отговорност и увери, че усилията за подобряване на условията на обучение ще продължат. Припомни, че Министерството на вътрешните работи вече вложи средства по европейски програми за реновиране на общежитията и изграждане на нови модерни кабинети, оборудвани със съвременна техника.

Ректорът на АМВР доц. д-р Неделчо Стойчев пожела на добър час на курсантите, студентите и преподавателите през новата учебна 2016-2017 г. „Подготовката включва не само знания, но и начин на мислене, ценностна система, чувство за отговорност и лично достойнство. Да си служител на МВР не е само професия, но и мисия за обществена справедливост, законност и ред. Ако се обединим около каузата на честта, дълга, достойнството и патриотизма, положителните резултати няма да закъснеят. Нека се учим и работим така, че да възвърнем общественото доверие към полицейската професия“, призова той.

По време на церемонията министър Бъчварова връчи почетни медали на МВР на Елица Янкова – носител на бронзов олимпийски медал от Игрите в Рио де Жанейро и треньора й Серафим Бързаков.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"