6-метрово момче е най-голямата забележителност в Пловдив тези дни

6-метрово момче е най-голямата забележителност в Пловдив тези дни
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Две вишки, една седмица време, бои и наеми за съоръженията за около 9 000 лева и трима ентусиасти- това стои зад най- новия жител на блок 42 в квартал "Тракия" в Пловдив, пише БГНЕС.

Малкото момче с къщичка и цвете в ръка, сподирено от куче, се превърнаха в най-голямата забележителност в района тези дни. Димитър Механджийски, Васил Лалов и Георги Ташкин са стрийт арт художниците, които превръщат калкана на панелния блок в картина. Събитието е част от стрийт арт фестивал и от културния календар на Пловдив, а изборът на мястото не е бил много лесен. Подобни панелни " платна" кварталът предлага в изобилие, този тук е близо до детска площадка, улица и вход към голям аквапарк. Проектът не е лесен, трите момчета не са използвали шаблони, всичко е на ръка. Смисълът на картината е посланието на младите- семейството, обърнато с любов към обществото, приятелството, младостта.

Понякога това трябва да се обясни на по- възрастните обитатели на квартала, но и без обяснение те харесват новия изглед на блока. Подобен голям проект художниците от "Пиротехникс- Озон" наскоро осъществиха в Смядово. Интересът към тяхната работа расте, а според организаторите от "Обединени младежи" смисълът е както да се подобри околната среда, така и да се възпитат децата в добър вкус. Трудно се драскат обичайните глупости, когато имаш за пример нещо толкова въздействащо. Боите, с които е изработен проектът, са трайни, в този вид той ще издържи поне десет години.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"